HeartMath – inzicht en krachtig ingrijpen bij stress

Heb je ook het gevoel dat je meer energie kwijtraakt dan bijtankt?
Misschien is deze methode voor stressreductie dan iets voor jou!
Sinds 2009 heb ik meerdere opleidingen bij het HeartMath Institute gevolgd en begeleid ik cliënten bij stress en (over)spanning. Het ‘Werken aan Veerkracht” programma bestaat uit 7 sessies en gebruikt een werkboek met een duidelijke uitleg. Om snel inzicht te verkrijgen wordt doeltreffend gebruik gemaakt van een wetenschappelijk onderbouwde methode met feedback
op de computer.

Voor wie is dit programma geschikt?

Wanneer stress je leven en lichaam in de greep heeft is het tijd om in te grijpen.
Je leert over hartritme variabiliteit (HRV) en hartcoherentie. Je leert wat stress met je lichaam doet en hoe je jouw stressreacties kunt doorbreken. Na het inventariseren van je persoonlijke bronnen van stress en jouw reacties daarop ga je aan de slag met praktische oefeningen.
Biofeedbackapparatuur geeft je daarbij direct inzicht in hoeverre je systeem in balans is of niet.

Wat kan het je opleveren?

Je wordt je bewust van jouw persoonlijke stress. Met behulp van de hartcoherentie technieken zorg je zelf voor een diepgaande verschuiving die je helpt situaties te benaderen met meer emotioneel evenwicht, compassie, helderheid en zelfvertrouwen. Wanneer je je lichaam, je brein en je emoties in balans brengt, ontstaat er ruimte voor betere oplossingen, meer samenwerking, een gezonder lichaam en een zinvol leven. Coherentie werkt aanstekelijk.
Het begint bij onszelf en heeft een positief effect op anderen.